Izgatottan szaglászó kiskutyák, közben a néni megkérdezi: kislány? Nem, kan. Riadt szemvillanás, Fifin megfeszül a nyakörv, majd egy pillanat múlva a többé-kevésbé semleges helyzetből két verekedő görény kerekedik és egy méltatlankodó néni, miért engedtem oda ha kisfiú, Fifi a fiúkat nagyon nem szereti. 

Miért? Homofób? 

Nem, Fifivel egyszerűen kutyaviadalt provokál a gazdája, bár maga se tud róla. Holott, ha lazán tartotta volna ő is a pórázt, a két kutya nagy valószínűséggel otthagyja egymást és mindenki megy tovább a dolgára. Mit tud a megfeszített póráz?

Magabiztosságot ad. Egy egyszerű példa: olyan, mintha egy bizonytalan helyzetben odaállnánk valaki mögé, sőt, átfognánk a derekát. Ha pedig rángatják azt a pórázt, jó adag agressziót visznek bele, és az összezördülés garantált. Próbálják csak ki, álljanak fel szemben, és kérjenek meg egy harmadikat, kezdje el rángatni a pulóverüket hátrafelé. Zavaró lesz, idegesítő, ahogy egy kutyának is az.

Ha megnézünk egy igazi -pontosabban esetünkben a Korcs szerelmek c. film egyik jelenetét- kutyaviadalt, láthatjuk, hogyan kell jól felspanolni egy kutyát. Pontosan úgy, ahogy a nénik szokták felspanolni a Fifiket a pórázrángatással, kiáltozással. 

Öntudatlanul ugyanazt teszi a gazda, amikor az ismerkedő kutyáját nyakon rántja, mint amit a ringben a két amstaffal művelnek. 

Két kutya találkozásában benne lehet a verekedés laza pórázzal is, de ha a szaglászásba beleviszünk egy pórázfeszítést, pláne rángatást, a bunyó kirobbanásának valószínűsége 99% lesz.

Tehát nem az a kérdés, hogy kisfiú, vagy kislány, inkább az, hogy tetszik majd a pórázt rángatni, vagy nem?